Verona Ház

Ismertető

A Verona Ház a IX. kerület egyik legfrekventáltabb részén, a Duna-parttól mindössze 300 méterre a Petőfi híd és Rákóczi híd között félúton helyezkedik el. Az épület elhelyezkedéséből adódóan, egyetemista fiataloknak, családosoknak, illetve befektetési célból vásárlók részére is ideális adottságokkal rendelkezik. A társasházban 127 lakás és 3 üzlet kerül kialakításra. Széles lakásválasztékunkban mindenki talál az igényeinek és elvárásainak leginkább megfelelő otthont.

A tervezéskor nagy hangsúlyt fektettünk a fiatalos, könnyed és kényelmes belső terekre, ami ideálisan igazodik a környék nyújtotta előnyökhöz. Az épület belső kialakítása során, a két különálló lépcsőház mellett belső udvari kert is kiépítésre kerül. Parkolás az épület alatt kialakított teremgarázsban lehetséges. A lakópark kitűnő elhelyezkedésének köszönhetően mind autóval, mind tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető. Mindezen felül kiváló infrastruktúrával rendelkezik, a közelben számos üzlet és szolgáltató található, melynek köszönhetően a mindennapi teendők is kényelmesen intézhetőek.

Galéria

További információk

ÉPÍTTETŐ: Hunor Residence Ingatlanforgalmazó Kft. (1118 Budapest, Rétköz utca 5. I.em)

ÉPÍTÉS HELYE: Budapest IX. kerület Drégely u. 2-4, Vaskapu u. 24-26. (hrsz.: 37845/4)

PROJEKT LEÍRÁSA:

A „VERONA-HÁZ” fantázianevű tervezett épület saroktelke egy háztömbnyire található a IX. kerületi Duna-part főutcájának számító Soroksári úttól. A telekre korábban készített engedélyes terv érvényét vesztette, ezért új terv készült. A helyi építési szabályzatnak, szabályozási tervnek és egyéb vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően „U” alakú zártsorú beépítéssel, 1 pinceszint+földszint+5 emelet+tetőteres kialakítással 127 lakásos társasház épül.

Az épület fontosabb paraméterei:
pinceszinten teremgarázs és lakossági tárolók kialakítása. A lehető legtöbb gépkocsi beálló kialakítása gépezetes állásokkal, az el nem helyezhető gépkocsik az Önkormányzattal kötendő szerződés alapján meg lesznek váltva. A teremgarázs lejáró rámpája a Vaskapu utcából nyílik. az épület két lépcsőházzal fog rendelkezni. Az „A” lépcsőház (Drégely utca felőli épületrész) mellett 2 lift kerül elhelyezésre, egy OTÉK előírás szerinti 1000 kg-os, kiegészítve egy kisebb – 8 személyes lifttel. A „B” lépcsőház mellett csak az OTÉK előírás szerinti 1000 kg-os lift kerül beépítésre. a földszinten 3 üzlethelyiség, a lépcsőházi bejáratok valamint a Drégely utca felőli oldalon saját előkertekkel rendelkező 6 db lakás lesz elhelyezve. A belső udvarra nézően további 7 lakás lesz kialakítva a földszinten. az 1-5 emeleten a két lépcsőházra fűzve, középfolyosós valamint oldalfolyosós elrendezéssel 100 db kisebb-nagyobb lakás lett tervezve. a tetőtéri szinten zömében galériás kialakítással további 14 db lakás lesz kialakítva. a belső udvar egy része a földszinti kertkapcsolattal rendelkező lakások magánterülete, a fennmaradó kis zöldterület a lakók részére kialakított pihenőkert lesz.

Az épület megjelenésében igazodik a már kialakult környezethez, a jobbára magastetős épületek közé ékelődik azok tetősíkjait követve magastetős kialakításával. A homlokzati anyaghasználat szintén a modernebb, letisztultabb megoldásokat követi: nagyobb felületek egységes megjelenéssel, kevés különböző, főként természetes hatású anyag használatával.

ALKALMAZANDÓ ANYAGOK, SZERKEZETEK, ÉPÜLETGÉPÉSZETI ÉS VILLAMOSSÁGI ELVÁRÁSOK:

SZERKEZETÉPÍTÉS

Alapozás: Vízzáró anyagból készített monolit vasbeton lemezalap.
Pincefalak: Támfalként működő vízzáró anyagból készített monolit vasbeton.
Homlokzati falak: Ytong Lambda system kiváló hőszigetelő képességű falazat, a szükséges helyeken vasbeton oszlopok, pillérek, homlokzaton megfelelően méretezett hőszigeteléssel ellátva.
Lakáselválasztó falak: Silka mészhomok hanggátló tégla falazat 25 cm vastagsággal.
Lakás és közös területek közötti falak: Jogszabály szerinti kialakításban hanggátló- és hőszigetelő többrétegű szerkezet
Válaszfalak: 10 cm vtg. vázkerámia falazóblokkos PTH, vagy Ytong falak.
Közbenső födém: Alul-felül sík monolit vasbeton lemezfödémek.
Zárófödém: Alul-felül sík monolit vasbeton lemezfödém ill. koporsófödém.
Tetőszerkezet: A koporsófödém feletti padlástér faszerkezetű. Minden beépítésre kerülő faszerkezet I. oszt. minőségű faanyagból készül, gomba- rovarkár elleni és égésgátló vegyszerrel kezelt.
Erkély-teraszelválasztó elemek: A megosztott (egymás mellett lévő) erkélyek esetében acélkeretes, színezett üveg elválasztó elemek lesznek, míg a tető- és földszinti teraszok esetében fa szerkezetű teraszelválasztók biztosítják a megfelelő belátás- átlátás védelmet és saját telekrész lehatárolást.

ÉPÍTÉSZET

Homlokzati hőszigetelés: EPS hőszigetelés előírás szerint méretezve a hőhídaknál, vasbeton szerkezeteknél.
Homlokzati vakolat: Hőszigetelő alapvakolat színező kéregvakolattal tervezői színválasztás szerint.
Homlokzati és lábazat burkolat: Ragasztott klinker lapka burkolat terv szerint.
Belső vakolás: A téglafelületek vakolatot kapnak, a mennyezetek vakolat nélküli, glettelt kivitelben készülnek.
Belső felületképzés: A falak és a mennyezetek 2 réteg glettelést kapnak. A falfelületek és mennyezetek mindenhol 2 réteg fehér diszperziós festést kapnak.
Melegpadló burkolatok: A szobákban, a nappali helyiségekben úsztatott aljzatra helyezett laminált burkolat, kopogóhang elleni védelemmel (habalátét lemez) helyezve, a választott burkolattal azonos színű lábazattal.
Hidegpadló burkolatok: A lakások konyha, fürdőszoba és WC helyiségei úsztatott padozatra ragasztott, hidegburkolattal készülnek, min. PEI III. kopás állóságú lapból, burkolatváltásoknál fém burkolatváltó profil elhelyezésével, a választott burkolat szerint*. A belső lépcsők burkolata kerámia.
Erkélyek és Teraszburkolatok: Fagyálló kerámialappal burkoltak.
Falburkolatok: A fürdőszoba és WC helyiségekben ragasztott csempeburkolat készül 2,10 m magasságig, a pozitív éleken műanyag élvédővel kiképezve, a választott lapburkolat szerint. A tervben szereplő leendő konyhapult felett 60 cm magasságban készül ragasztott csempeburkolat, a választott lapburkolat szerint*. Anyaga: VILEROY & BOCH vagy típusában és minőségében hasonló.
Vízszigetelések: Modifikált bitumenes lemezszigetelés. A használati víz ellen kent vízszigetelés készül a fürdőszobákban a kádak és zuhanytálcák alatt, illetve mellett 180 cm magasságban, sarkokon vízszigetelő sarokerősítő szalaggal.
Zárófödém hőszigetelése: koporsófödém feletti hőszigetelés, min 26 cm vastagságban.
Födémek hangszigetelése: Lépéshanggátló szigetelés, 2 cm vastagságban.
Garázskapu: Szekcionált fehér színű, acéllemezes, elektromos működtetésű, távirányításos automata garázskapu.
Lakásbejárati ajtók: Hőszigetelő biztonsági ajtólap, acéltokkal, több ponton záródó biztonsági zárral, MABISZ minősítéssel.
Belső ajtók: Utólag szerelhető kivitelű laminált ajtók eloxált alumínium kilinccsel, normál zárral, a WC illetve fürdő helyiségnél WC zárral.
Homlokzati nyílászárók: Műanyag fehér, hőhídmentes nyílászárók, eloxált kilinccsel, rendszerhez tartozó vízvetővel. Beépítési érték: Uwindow=1,1 W/m2K Homlokzati redőnyök: Beépített redőnytokok a redőny beépítése nélkül. Elektromos mozgatáshoz a csövezés kiépítve.
Bádogozás: A bádogos szerkezetek (ereszek, lefolyók, falszegélyek, kéményszegélyek) festett alumínium lemezből készülnek (Prefa).
Konyha: A konyhabútor a terven tájékoztató jelleggel szerepel, valamint az elektromos és gépészeti csatlakozások, burkolatok tervezésének alapjaként.
Konyhai gépek: A konyhagépek nem tárgyai a szerződésnek.
Bútor: A lakásokba beépített szekrény bútor nem készül, de a tervezés során a későbbi beépítés lehetőségét figyelembe kell venni.
Tetőfedés: titáncink vagy festett alumínium korcolt lemezfedés a magastetőkön.

III. ÉPÜLETVILLAMOSSÁG

Energetikai ellátás: A lakások energiaellátása 3x16A. Az elosztótábla az ajtó felett, illetve falba süllyesztve.
Riasztórendszer előkészítés: Lakásonkénti riasztórendszer előkészítése, falba süllyesztett védőcsövezéssel. (bejárati ajtó nyitásérzékelőhöz és lakásonként 3 db mozgásérzékelőhöz).
Kaputelefon: Telekbejáratnál és épület bejáratnál kültéri egység, előszobákban beltéri egység telefonnal és kapunyitó funkcióval.
Telefon: Minden lakószobába telefon aljzat kerül. Kábelezés csak lakáson belül készül.
Antenna: Minden lakószobába antenna csatlakozás készül. Lakáson belül RG11u kábelezés készül.
Szerelvények: Dugaszoló aljzatok, csatlakozók és kapcsolók, több színben választható, variálható és sorolható keretekkel ellátott termékcsalád. Típus: Sedna vagy típusában és minőségében hasonló.

Dugaszoló aljzatok:
Konyhákban: kettős csatlakozó a hűtőnek, mosogató alatt csatlakozó aljzat mosogatógépnek, munkapult felett 3×1 csatlakozó, háromfázisú kiállás készül a tűzhely részére, a tűzhely csatlakozás felett szagelszívónak adunk csatlakozást.
Nappali szobákban: 2×1 dugaszoló aljzat antenna mellett + 2×1 dugaszoló aljzat
Szülői, nagy hálókban: 1-es dugaszoló aljzat antenna mellett + 2×1 dugaszoló aljzat, egy-egy dugaszoló aljzat a szoba bejáratnál a világításkapcsoló alatt helyezünk el takarításhoz
Hálókban: 2×1 dugaszoló aljzat helyezünk el.
Fürdőszoba: egy dugaszoló aljzat a tükör mellett, egy dugaszoló aljzat mosógép számára, +1 dugalj törölköző szárító részére.
Terasz: egy-egy védett, külső dugaszoló aljzat teraszokra, erkélyekre
Világítás: Lakáson belül lámpahelyeket készítünk, egy-egy függő foglalattal és 60W-os izzóval. Az erkélyeken műanyag burás védett lámpatesteket telepítünk. Minden helyiség közepén csillárhely, étkező felett csillárhely, tükör felett, konyhapult felett falikarhely.
Kapcsolók: Előszobákban, közlekedőkben, nagy- és szülői hálókban váltókapcsoló, egyébként egysarkú kapcsoló készül.
Konyhákban: 1 db kétsarkú kapcsoló,
Fürdőszobákban: 1 db kétsarkú kapcsoló – a mennyezeti és fali lámpa kapcsolódik. A falikarra együtt a tükör melletti lámpát is lekapcsoljuk. Sötét fürdők és WC-k utánfutásos ventillátort kapnak világítás kapcsolóról indítva.
Közösségi terek: Folyosók világítás kapcsolása nyomógombbal, időkapcsolóval. A gépkocsi tároló fénycsőarmatúrákat kap, nyomógombbal, időkapcsolóval, vagy mozgásérzékelővel indítva. A gépkocsi kapu elektromos nyitású. A lomtárolókba 1-1 db hajólámpa kerül helyi kapcsolással. Az udvar, és az épületek közösségi fogyasztói külön áramszolgáltatói mérést kapnak.
Villámvédelem: az épületre az előírásoknak, OTSZ-nek megfelelő villámvédelmi rendszer kerül kiépítésre (több felfogó csúcs, levezetők, betonalapföldelő)

IV. ÉPÜLETGÉPÉSZET

Víz- és csatornaszerelés: A társasházi lakások 1-1 db hidegvíz és szennyvíz csatlakozással rendelkeznek, épületenként központi vízmérővel és vízszűrővel. Szintenként, a folyosó falában lakásonként mellékvízmérő helyet alakítunk ki. A lakások innen kötnek le a lakásokba 3/4”-os vízbeállással.
Vízvezeték hálózat: Az épületen belüli alap és felszálló vízvezeték anyaga horganyzott acélcső
Lefolyócső hálózat: A vasalt aljzat alá szerelt lefolyó hálózat anyaga PE vezeték. Épületen belül a szennyvíz és az esővíz csővezetékek PE anyagúak, aknában hangszigeteléssel.
Locsolás, kerti csapok: A közös kertrészben és a saját kertrészekhez egy-egy kerti locsoló csatlakozó készül elzáróval és saját mellékvízmérővel.
Szaniter berendezések: A szaniter berendezési tárgyak fehér félporcelán berendezések, mosdó, kézmosó, falra szerelt WC csésze a terven jelöltek szerint. A fürdőkádak fehér színű akril kádak, típus szerinti előlappal. Zuhanytálcák fehér színű acryl, kabin nélkül.
Szerelvények: WC öblítő tartályok falba épített víztartályos kétmennyiségű öblítéssel, fedlappal, falba építő kerettel. Típusa: Geberit vagy típusában és minőségében hasonló.
Csaptelepek, kerámiabetétes egykaros, króm színben. Típusa: Bavaria vagy típusában és minőségében hasonló. Az építész terv szerinti fürdőszobában a mosógép részére kialakításra kerül 1db kiállás hideg vizes és lefolyó csatlakozással. A konyhákban a mosogató berendezés részére hideg vizes csaptelep kiállás és lefolyó csatlakozási lehetőség készül, mosogatótálca és csaptelep nélkül.
Gázszerelés: Az épületben gázvezeték csak a kazánházig kerül kiépítésre, a lakások központi fűtésűek, a tűzhelyek, sütőberendezések villamos energiával működnek.
Füstgázelvezetés: Központi fűtés kazánházai a tetőszinten találhatóak. A méretezett kémények a tető fölé vannak vezetve.
Fűtésszerelés: A lakások részére a hideg illetve használati melegvíz-mérővel azonos mérő szekrényben egyedi hőmennyiségmérők lesznek beépítve, elzáró szakaszoló és beszabályozó szelepekkel együtt. A lakásokban a padlóban illetve oldalfalban vezetett, védőcsővel ellátott műanyag csöves rendszer kerül kialakításra. A hő leadók a fürdőszobákban törülköző szárítós radiátorok a szobákban VOGEL&NOOT tipusú , vagy azzal azonos értékű lapradiátorok. A radiátorokra a nappali szobában lévők kivételével termosztátos radiátor szelep valamint a nappali szobában a fűtést irányító szoba termosztát kerül elhelyezésre.
Hűtés: A lakások nappali helyiségében a légkondicionálásához az előkészítés megtörténik. Kiépül az elektromos csatlakozó és a kondenzvíz elvezető, valamint a beltéri és kültéri egység közötti vezeték. Figyelembe vett Típus: LG split klíma vagy típusában és minőségében hasonló.
Szellőzés szerelés: a belső terű helyiségeknél (Wc, fürdőszoba) késleltetett kapcsolású fali ventilátor biztosítja közös légcsatornán keresztül a tetőn át a szellőzést. A konyhákban csatlakozási lehetőség készül szagelszívó berendezés részére.

A Hunor Residence Kft. fenntartja magának a jogot, hogy a megvalósítás során a jelen Műszaki Leírásban szereplő beépített, felhasznált anyagok, termékek helyett más, azonos minőségű anyagokat, termékeket építsen be, használjon fel.

Építtető: Hunor Residence Kft.
Tervező: CASIOPEA Group Kft.

Elhelyezkedés

Budapest, Vaskapu utca 24-26.Üzenet küldése

Sikeres levélküldés.