Társasház Istvánmezőn

Ismertető

Istvánmezőn 54 lakásos társasház épül.
A projekt elhelyezkedése kiváló, csendes, fejlődő utcában található, nagykövetségek és a Stadionok szomszédságában, a Városligettől nem messze.A telek kiválasztásakor fontos szempont volt a Belváros közelsége, tömegközlekedéssel 10-12 perc alatt elérhető a Blaha Lujza tér. Gyalogosan 3-4 perc a Hungária körút, ami közlekedési szempontból meghatározó fontosságú. Egy villamosmegállóra található a Népstadion metróállomás, szintén egy villamosmegálló a Thököly út, a 7-es busz vonala.
A társasház földszint + 4 emeletes, a lakások változatos méretűek és elrendezésűek, 34 és 76 nm közötti lakások szerepelnek a kínálatban, méretes, jól használható erkélyekkel.

Galéria

További információk

A lakások alaprajzilag változtathatók (válaszfalak áthelyezhetők vagy elhagyhatók), amennyiben az érvényes építési szabályzatnak megfelel a változtatás igénye.

Épületszerkezetek:

- Teherhordó szerkezet: monolit vasbeton pillérváz, az alaplemez és a pincefalazat 30 cm vtg vízzáró beton - Kitöltő falazat: Porotherm 38-as falazat - Lakáselválasztó falazat: 10 cm-es válaszfal + légrés + hangszigetelő réteg + 8cm-es Alba-Orth hanggátló tégla - Kémények: külön kémény nem épül, a legfelső szinten elhelyezett kazánok tartozéka a füstelvezető berendezés.
- Válaszfalak: glettelt 10 cm vtg. porotherm fal
- Lépcsők: monolit vasbeton szerkezetű lépcső csúszásmentes, gres kerámia lapburkolattal ellátva
- Tetőszerkezet: az épület tetőszerkezete vasbeton lemezfödém, nem járható lapos tető
- Homlokzati nyílászárók: fehér színű műanyag szerkezetek, hőszigetelő üvegezéssel. Az erkélyajtók egyszárnyúak vagy középen nyíló kialakításúak (bukó-nyíló), a velük összeépítésre kerülő üvegfalak, fix üvegezésűek.
- Külső párkányok: méretre szabott, 3 cm vtg. kanfanar
- Vakolatok: belül gépi vakolat, külső homlokzaton 3 cm-es perlites hőszigetelő vakolatrendszer
- Lakatos szerkezetek: erkélyek lezárása porszórt acél korláttal, a teraszoknál a lakások elválasztása acélvázas, fabetétes paravánnal történik.
- Vízcső és lefolyó hálózat: a szükséges hálózat kiépítése PVC csövekkel és idomokkal, csatlakozások kialakításával - Szigetelések: a talajnedvesség és a lapos tetők csapadékvíz elleni szigetelése GV-4 bitumenes lemezzel készül. A hő és hangszigetelések Austrotherm, - Rockwool, Therwoolin hőszigetelő, és hanglágy anyagokkal történik.
- Garázskapuk: elektromos automata garázskapu, minden beállóhoz 1 db távirányítóval
- Parkoló: Klaus Vario Parker P-2045 kétállásos parkológép

A lakások felszereltsége:
Bejárati ajtó: öt ponton záródó biztonsági ajtó gumitömítéssel, fémtokkal, 3db kulccsal
Belső nyílászárók: dekor fóliás beltéri teli fa ajtók, ahol az üvegezés, vagy a standardtól való eltérés esetén felárat kell fizetni.
Burkolatok: a nappali és a hálószobák laminált parketta burkolattal, színválasztási lehetőséggel, 4-es kopásállósággal, az egyéb helyiségek hálósan rakott mázas kerámia burkolattal készülnek. A WC-k 1,50 m-ig a fürdőszobák falai 2,10 m magasságig, a konyhában a tervezett beépítésnek megfelelően az alsó és felső konyhai elemek közti 60cm magasságú sávban készül hálós csempeburkolat maximum 3nm.

Hidegburkolatok:
- fali csempe lap ár: 3.000 Ft/m2
- padló kerámia lapburkolat lap ár 3.000 Ft/m2

Melegburkolatok:
- laminált parketta lap ár: 2.000 Ft/m2

Többlet hidegburkolási munka esetén a segédanyagok (ragasztó, fúga, élvédő) költségét és a burkolás munkadíját is felszámoljuk.

Belső ablakpárkányok: fehér műanyagkönyöklő 200 mm-es szélzárókkal

Festés, mázolás:
- falfelületek: alapozás, 2x glettelés, 2x diszperziós falfestés fehér színben (változtatható, színtől függően felár ellenében) a látszó gépészeti csövek illetve vezetékek: fehér mázolással készülnek.

Vízellátás: a terven szereplő és az alább leírt mennyiségű szaniter kerül beépítésre, a mosogató és a mosogató csaptelep kivételével. A beépítendő csaptelepek egykaros kerámiabetétes KLUDI vagy Hansa Polo márkájúak. A használati melegvíz előállítása Horal típusú, központi melegvíz-készítő berendezéssel történik.

- WC – hátsó/mély 8,100 Ft
- Kézmosó – Alföldi 40*23cm 4.700 Ft
- Mosdó – 55cm 5.000 Ft
- Mosdó – Szifontakaró 4.100 Ft
- Mosdó csaptelep – 9.600 Ft
- Kád - KALDEWEI 170/70 lábbal, szerelvénnyel 12.000 Ft
- Zuhanykaros kádtöltő csaptelep – 14.000 Ft
- Zuhanytálca – Plastic lemez zuhanytálca 90*90 6.100 Ft
- Zuhanyzó csaptelep + kézi zuhany, falirúd 12.000 Ft

A többlet szaniter beépítése esetén a segédanyagok költségét és a beépítés munkadíját is felszámoljuk egységenként

A mosógép csatlakozási lehetőség minden lakás fürdőszobájában biztosított, mind a vízvétel, mind a szennyvízelvezetés szempontjából. A lakások saját vízmérő órával rendelkeznek. A vízmérő órák csak a társasházon belüli vízfogyasztás szétosztására szolgálnak. A VÍZMŰ felé való elszámolás a telken belüli vízmérő óra alapján történik. A melegvíz ellátást a központi melegvíztároló biztosítja. A melegvíz mérése melegvízmérő órával lesz biztosítva.

Fűtés:
- HORAL vagy LOGAMAX márkájú központi kazán kiépítésével
- Vogel-Noot vagy DUNAFERR lapradiátorok fehér színben
- Radiátoronként 2 db termosztatikus sarokszeleppel
- Hőmennyiségmérő lakásonként elhelyezve

Egycsöves radiátoros fűtésrendszer aljzatba vezetett toldás nélküli szigetelt rézcsővel kerül összeszerelésre.

Elektromos hálózat: A lakásokhoz 1x32 amperes mérő tartozik, osztott igény esetén a 3x16 amperes bővítés a Vevő külön költsége.(bruttó 72.000 Ft.) Az alapár fehér színű PRODAX vagy PREMIER PLUS típusú kapcsolókat és dugaszoló aljzatokat tartalmaz, szabvány és terv szerinti mennyiségben. A világítótestek csak a közös tulajdonú épületrészekben, és az erkélyeken kerülnek beépítésre, a lakásokban nem.

A lakások helyiségeiben a mennyezeti világításhoz a mosdó, fürdőszoba és a gardrób, valamint a közlekedők kivételével csillárhorog kerül beépítésre.
- Lakásonként 2 db TV csatlakozóhelyet alakítunk ki a szükséges vezetékezéssel.
- Telefoncsatlakozó kialakítása lakásonként 2 helyen történik
- Minden lakásban kaputelefon kerül felszerelésre távkapunyitóval együtt
- Minden konyhában 1 db mosogatógép, valamint 1db 1 fázisú elektromos tűzhely csatlakozási lehetőséget építünk ki, mely külön áramkörről működik.

Általános információk

A beruházó vállalja, hogy minden vevővel külön-külön átbeszéli, és egyezteti a lakás falazásának részleteit, a lakás beltéri ajtóinak a nyílásirányát, helyét, darabszámát, burkolatok helyét, milyenségét, burkolatváltások helyét. Azt a felek alaprajzon rögzítik, aláírásukkal igazolják, amin a későbbiekben változtatni nem lehet.

Olyan változtatások hajthatók végre, amelyek:
- nem befolyásolják az épület külső megjelenését vagy a közös használatú területek kinézetét,
- nem eredményeznek a megajánlottnál alacsonyabb minőségi színvonalat technikai jellemzők és megjelenés tekintetében,
- nem járnak hátrányos következményekkel a lakásszomszédok vagy harmadik fél számára,
- nem befolyásolják a műszaki ütemtervet, a technológiai folyamatokat illetve nem ellentétesek a vonatkozó jogszabályokkal, szerződésekkel,
- nem érintik az épület központi berendezéseit és hálózatait (pl. fűtési rendszer, elszívás, kaputelefon-rendszer, lefolyórendszer stb.)

A tervtől és jelen műszaki leírástól a Vevő igénye szerint eltérő átépítések, módosítások (pl. üvegtégla beépítése stb.) plusz költségeit a Vevő viseli, amelyet a lakás műszaki átadásáig köteles megtéríteni.

Amennyiben a tervekben és jelen műszaki leírásban foglalt valamely felszerelési vagy berendezési tárgy beépítésére megrendelő utólag nem tart igényt, úgy annak költségeit építtetőtől nem jogosult visszakövetelni.
A fentieknek megfelelően az épület homlokzata és közös részei, illetve a kert kialakítása teljes mértékben a Beruházó kompetenciája.
Az áttervezésekből adódó negatív mennyiségi különbözet (ajtódarabszám, falmennyiség) a felek között nem kerül elszámolásra.

A vevő tudomásul veszi, hogy amennyiben nem az eladó által megadott mintaboltok valamelyikéből vásárol (csempét, szaniter árut, padlólapot stb.) úgy az eladó nevére köteles számlát kérni a saját neve megjelölésével, és a számla eredeti példányát 10 munkanapon belül az eladó részére átadni!

A felek közötti pénzügyi elszámolás a műszaki átadás előtt történik meg. Az esetleges vevői kötelezettségek teljesítése feltétele a lakás átadásának. A beruházói kötelezettségek teljesítése a lakás vételárának kiegyenlítése után történik, használatbavételi engedély megszerzését követően.

Egyéb rendelkezések
- A fenti árak a 27% ÁFA- t tartalmazó bruttó bekerülési árak.
- A beruházó jogosult a megadott anyagokkal azonos minőségű és árkategóriájú más anyagokat beépíteni.
- A tervektől és a műszaki tartalomtól eltérő igények kielégítésére –amennyiben azt az adott időpontban az építkezés fázisa lehetővé teszi – külön megállapodás szerint- költségegyeztetéssel van lehetőség. A változást ábrázoló tervrajzok alapján árajánlat készül, mely a vevő aláírása után megrendeléssé válik.
- Tároló: 350.000 Ft/m2
- A lakások, és parkolók vételára tartalmazza a közművek lakáson belüli teljes kiépítését, a mérőórák felszerelését, és ezekhez a tevékenységhez kapcsolódó ügyintézést, azonban nem tartalmazza a szükséges közműbekötéseknél fizetendő közműfejlesztési hozzájárulásokat és a közművekhez szükséges mérőórák árát és bekötési díját, melynek egy része vevőt terheli, amelyet a lakóépület elektromos és épületgépészeti munkálatainak elkészültekor köteles megfizetni, ennek összege 400.000 Ft/lakás. Vevő tudomásul veszi, hogy a közműfejlesztési hozzájárulás megfizetése a lakás műszaki átadásának feltétele.

Elhelyezkedés

Budapest, IstvánmezőÜzenet küldése

Sikeres levélküldés.