Lenhossék utca

Galéria

További információk

A Lenhossék utca a több mint 24 éve nagyon sikeres ferencvárosi tömbrehabilitáció területén helyezkedik el. Az épülettől néhány utcányira folyik a Duna, pár sarokra van a Nagykörút, a Boráros tér és az Üllői út. A Lenhossék u. 11. szám alatti 363 m2-es területen a beruházó egy 37 lakásos + 2 db irodahelyiségből álló épületet valósít meg. A társasház belső udvarában a beruházás keretében - a telekhatáron átnyúló - zöld kert valósul meg, az épülettömb alól a kert alattig tartó pinceszinti teremgarázzsal. Az épületben - a lakóközösség döntése alapján - portaszolgálat működésére van lehetőség.

Alapozás, pince:
Az új épület alatt összefüggő, egyszintes (pinceszinti) teremgarázs épül. Az épület vízzáró vasbeton lemezalapon áll. Ennek a megoldásnak előnye az, hogy az épületek alatti vasbeton „tálca” kizárja az egyenlőtlen süllyedések lehetőségét, illetve kiegészítő vízszigetelésre nincs szükség. A pinceszinti tartószerkezeti és egyben körítő falak 30 cm vastag helyszínen készült, monolit vasbeton vízzáró falak.

Teherhordó szerkezetek:
Az épület monolit vasbeton pillérvázas szerkezetű, döntően 30 cm-es hőszigetelő üreges, kitöltő tégla falazattal. A lépcsőházak körítő falai monolit vasbeton szerkezetűek, melyeknek a teherhordás mellett merevítő szerepük is van. A födémek monolit vasbeton síkfödémek. Az épületen belül, a közbenső mezők tartószerkezeti funkcióját szintén a különböző hosszúságú vasbeton pillérek látják el, melyek a lakáselválasztó és folyosói fal síkjába, azok vastagságával megegyezően lesznek megépítve.

Falazatok:
A falazatok egységesen hőszigetelő üreges, kitöltő tégla falazattal készülnek. A külső térelhatároló falak – a vasbeton teherhordó falpillérek között – 30 cm-es fokozott hőszigetelő képességű, üreges vázkitöltő tégla. A lakások közötti elválasztó fal 30 cm-es hanggátló tégla. A lakások folyosó felőli falai 25 cm-es hanggátló téglából készülnek. A válaszfalak 10 cm-es válaszfal elemekből, a strang elfalazások 2 rétegű 10 cm-es válaszfaltéglából, akusztikai elválasztóréteggel készülnek. Az összes külső falszerkezet kielégíti a hatályos hőtechnikai szabvány előírásait.

Elhelyezkedés

Budapest, Lenhossék utca 11.Üzenet küldése

Sikeres levélküldés.