Citizen Park

Ismertető

A 144 lakásos társasház tervezésénél olyan praktikus lakások kialakítása volt a cél, amelyeket a lakók könnyedén formálhatnak igazi otthonná. Legyenek bár az első lakásukba beköltöző fiatalok vagy többgyermekes családok, a 30 és 130 m2 közötti lakások között mindenki megtalálja a neki megfelelőt – akár CSOK-kal is.

A Citizen Park nem csak társasház, hanem az ember köré tervezett komplex élettér, amelyet belső kert és benne játszótér teszi igazán életre valóvá.

A ház építése megkezdődött.

Galéria

Ingatlan jellemzői

További információk

A Citizen Park Angyalföld központjában egy csendes, fás utcában, a Jász utcában épül. A XIII. kerület Budapest egyik leggyorsabban fejlődő része, Angyalföld pedig a kitűnő közlekedésnek és a megújult infrastruktúrának köszönhetően nagyon népszerű az otthonkeresők között.

A ház környéke kifejezetten családbarát, hiszen a közvetlen közelben játszótér, óvoda, iskola, park, bevásárlási lehetőségek és patika is található. Ugyanakkor a városközpont is gyorsan elérhető, autóval a Lehel úton, vagy a Róbert Károly körúton, tömegközlekedéssel pedig a számos busz és villamos valamelyikével juthatunk el a belvárosba. Így sem a városi pezsgésről, sem a nyugodt otthonról nem kell lemondania a Citizen Park lakóinak.

1. Az épület elhelyezkedése

Az épület Budapest XIII. kerületében, Angyalföldön, a Jász utca Országbíró és Petneházy utcák közötti szakaszán található.A terület a Róbert Károly Körúttól néhány utcányira, északra fekszik.

A környék ellátása kivételesen jó, minden alap és szakszolgáltatás gyalog vagy tömegközlekedéssel pár megállóra megtalálható.

1.1 Az épület ismertetése

A 144 lakást magában foglaló épület -1 szint mélygarázs, földszint + hét emelet terjedelemben egy 3661 m2 alapterületű telken épül.

A földszinten 2 üzlethelyiség és 8 lakás kerül kialakításra. A további szintek mindegyikén 21 lakás, valamint a legfelső, hetedik emeleten 10 darab, méretes teraszokkal rendelkező, ún. “penthouse” lakás épül.

Mindkét lépcsőház földszintjén 1-1 közös kerékpár és babakocsi tároló lesz található.

A hátsó kertrészben saját használatú teraszok és egy közösségi park létesül.

1.2 Funkciók

A gépkocsi behajtónál egy beléptető rendszer működik, a lépcsőházak mellett pedig egy-egy 13 személyes személyfelvonó szállítja a lakókat a -1 szinttől a tetőszintig.

1.3 Gépészeti rendszerek

Az épület fűtése és melegvíz ellátása központilag megoldott. Minden közmű fogyasztás(hideg-meleg víz, villany, fűtés) külön mérőórával lakásonként mérhető.

A lakások helyiségei radiátorral fűtöttek. A fürdőszobák, wc-k és konyhák természetes szellőzés híján mesterségesen szellőznek.

2. Lakások műszaki tartalma

2.1 Bejárati ajtók

A lakások bejárati ajtajai 3 ponton záródó, MABISZ által elfogadott biztonsági ajtók kilinccsel és feliratozással.

2.2 Ablakok és erkélyajtók

A homlokzati nyílászárók műanyag szerkezetek, acél vasalatokkal, belső könyöklővel és külső párkánnyal.

Az erkélykorlátok színezett acél szerkezetek.

2.3 Belső ajtók

Utólag szerelhető, festett, laminált ajtószárnyak, amelyek végső felületkezelését vevő választhatja megadott kollekcióból, krómozott vasalatokkal és kilinccsel.

2.4 Padlóburkolatok

- Laminált parketta I. osztályú minőségben: a lakások szobáiban - osztályú, mázas kerámia padlóburkolat: fürdőszobákban, konyhákban, mellékhelyiségekben - osztályú fagyálló kerámia padlólapok a teraszokon és erkélyeken, illetve kopásálló kerámia padlóburkolat a közös területeken.

2.5 Falburkolatok

I. osztályú, mázas kerámia falburkolatok a következők szerint:

Fürdőszobákban, konyhákban és wc-kben:

Fürdőszobákban ajtómagasságig vagy 2 méterig, wc helyiségekben 1,2 méter magasságig, konyhákban a munkapult helye feletti 60 cm-es sávban.

Konyhabútor megadott kollekcióból választható felárért, a vételár nem tartalmazza.

2.6 Felületképzések

Minden helyiség fala és mennyezete fehér, diszperziós falfestést kap.

2.7 Szaniterek

Fehér színű félporcelán kézmosók, mosdók és wc csészék, krómozott keverő csaptelepekkel, akryl kádakkal a fürdőszobákban és wc-kben.

A mosogató –és mosógépek bekötésének fali csatlakozásai kiépítésre kerülnek a konyhákban, illetve fürdőszobákban.

2.8 Fűtés és használati melegvíz

Központi fűtés egyedi, lakásonkénti mérőórákkal, fehér színű acéllemez lapradiátor hőleadókkal. A helyiségek hőmérséklet szabályozása a radiátorokhoz tartozó termosztátos szabályozó szeleppel biztosított.

2.9 Elektromosság

- A lakások vételára 7,5 kW (1x32A) teljesítményű elektromos áram kiépítését foglalja magában. Többlet teljesítmény igényelhető az ELMŰ által meghatározott többlet költség ellenében.
- Az elektromos mérőórák a folyosói gyűjtő szekrényekben szintenként, vagy a földszinti elektromos helyiségben kerülnek elhelyezésre.
- A mérőórák felszerelésének és hálózatba csatlakoztatásának költségei Eladót terhelik.
- Elektromoms szerelés: műanyag védőcsőben szerelt réz vezetékek fehér szerelvényekkel.
- Dugaszoló aljzatok:
- Konyha: 4 db
- Fürdőszoba: 2 db
- Nappali: 4 db
- Hálószoba: 2 db
- Előtér: 1 db
- Kamra: 1 db
- A világítótestek nem tartozékai a lakásnak, de külön térítés ellenében rendelhető.
- Minden helyiségben foglalattal és izzóval ideiglenes világítás létesül.

2.10 Gyengeáramú rendszerek

- Kábel TV hálózat kiépítése csatlakozási pontokkal minden lakásban (szolgáltatás nem tartalmazza).
- Telefonhálózat kiépítése csatlakozási pontokkal minden lakásban készülék és előfizetés nélkül.
- Internet csatlakozási lehetőség (előfizetés nélkül)

3. Változtatási lehetőségek

A Vevőknek térítés ellenében lehetőségük van a saját tulajdonrészük kialakítását érintő változtatásra, amely

- Nem érintheti az épület külső megjelenését, és szerkezeti rendszerét.
- Nem jelent minőségi visszalépést sem a közös, sem az önálló tulajdoni illetőségek műszaki paraméterei és megjelenése szempontjából.
- Nem jelent hátrányt sem a leendő tulajdonostársnak, sem harmadik személy részére.
- Nem érintik a projekt megvalósításának időütemtervét, és az azzal kapcsolatos szerződéseket, megállapodásokat és jogokat.
- Bármely változtatás végrehajtása csak eladó hozzájárulásával és a többletköltség befizetése után történhet.

Külön térítés ellenében rendelhető:

- Kerámia burkolatok: Eladó által kínált mintakollekcióból
- Konyhabútor: megadott mintakollekcióból választható
- A változtatási igényekhez kapcsolódó személyes megbeszélések költsége 20.000.- Ft. alkalmanként

4. Választás megadott kollekcióból

Az Eladó által meghatározott határidőig Vevő a beépítendő termékek alaptípusaiból választhat. A határidő eltelte után nincs lehetőség további változtatásokra és az Eladó által meghatározott standard termék kerül beépítésre. Az alap kínálatból történő választás térítésmentes. (kivéve a konyhabútort)

Alábbi anyagok választhatóak a mintakollekcióból:

- Belső ajtó
- Kerámia burkolat
- Konyhabútor előlapok (külön költség)
- Laminált parketta
5. Külön térítés ellenében rendelhető termékek

Az Eladó által meghatározott határidőig és annak engedélyével Vevő rendelhet az Eladó által megjelölt mintakollekcióból vagy katalógusból. A határidő eltelte után Eladónak nem áll módjában külön rendelést biztosítani és a standard termék kerül beépítésre. A következő termékek rendelésére van lehetőség:

- Belső ajtó
- Laminált parketta
- Kerámia padló és falburkolatok a tervezettől eltérő méretben és megjelenésben.
- Konyhabútor a tervezettől eltérő méretben és megjelenésben.
- Behatolás –és tűzjelző rendszer
- Elektromos szerelvények a tervezettől eltérő méretben és megjelenésben.
- Szaniter termékek a tervezettől eltérő méretben és megjelenésben.
(wc, mosdó, kézmosó, kád, zuhany, stb.) - Légkondicionáló berendezés

Vevő csak az Eladó által megjelölt beszállító termékei közül választhat. Más forrásból történő beszerzés nem lehetséges. A külön rendelt anyagok és szerkezetek többletköltségét Vevő köteles megtéríteni. Eladó pályázati eljárásban választja ki a beszállítókat. A külön rendelt anyagokat Eladó csak az adás-vételi szerződés feltételeinek teljesülése esetén építi be.

6. Belső kialakítás változtatása

Az Eladó döntésétől és hozzájárulásától függően vevő jogosult –műszakilag kivitelezhető- változtatásokra a belső kialakítás tekintetében, Eladó által meghatározott határidőig, azon túl erre nincs lehetőség.

Az Eladó nem köteles minden módosítási igényt teljesíteni. Bonyolult a tervtől jelentősen eltérő belsőépítészeti kialakítások elkészítését az Eladónak nem kötelessége vállalni. A Vevőnek nincs lehetősége saját beszerzésű anyagokat, illetve termékeket, a kivitelezés során beépíttetni.

7. Garancia

A hatályos előírásoknak és jogszabályoknak megfelelően Eladó 3 év garanciát vállal minden beépített anyagra és szerkezetre.

Elhelyezkedés

Budapest, XIII. ker., Jász utca 36.

KapcsolatÜzenet küldése

Sikeres levélküldés.