Madárterasz – Zöld Otthonok

Ismertető

Az épületek gyakorlatias szépségében fontos szerepet játszanak a nagy üvegfelületek és a nagy teraszok, melyek szinte a lakások belső helyiségeibe is beengedik az éltető természetet.

A tervezéskor a barátságos, tájba illeszkedő, villa jellegű, elegáns, a panorámára megnyitott, kényelmes családi otthonok építése, ugyanakkor a lehetőség szerinti legprivátabb életterek létrehozásai voltak a fő irányelvek. A lakásbelsők kialakításakor, már a burkolatok és a szaniterek kiválasztásában is maximálisan érvényesülhet a jövendő lakók saját ízlésvilága.

A külön garázsban gépkocsi beállók, kertben felszíni beállók és lakásonkénti tárolók kaptak helyet. A gépkocsibeállás irányának megtervezésekor ügyeltünk rá, hogy a telek természetes lejtését a lehető legjobban kihasználjuk, így a lehajtó rámpa mindig a lehető legenyhébb dőlésszögű lehessen.

Minőségi élettér

Egy-egy háromszintes épületben 4 lakás található, különböző igényekhez, különböző méretekben kialakítva. Minden épületünk, nagy, 1000-1050 m2-es telken helyezkedik el, így lakásainknak (beleértve még a nagyteraszos Penthouse otthonokat is) saját (kizárólagos használatú) kertrészéből nyíló önálló bejárattal rendelkezik, így a lakások, nem csak karakterükben, hanem gyakorlatban is családi ház jellegűek.
Minden lakáshoz saját közvetlen kertkapcsolat tartozik!
Fő irányelveink közé tartozik az alacsony energiafelhasználás és a nagy zöld önálló kertek kialakítása.

Tökéletesség a részletekben is

Madárterasz Zöld Otthonok Tudatosan Zöld koncepció műszaki tartalma az alacsony energiafelhasználás jegyében:
• Vízelvezetés-öntözés: esővízgyűjtős duál öntözőrendszer.
• Tető és homlokzatszigetelés: 38 cm Wienerberger kiváló hőszigetelő képességű thermo-tégla, hőszigetelő nyílászáró rendszerek.
• Meleg vízellátás – fűtés: melegvíz-készítő rendszer. Kiemelkedő hatásfokú Buderus kondenzációs kazán.

Galéria

További információk

A Madárhegy a Szabadság-hegytől délnyugatra fekvő, 187 méter magas hegyhát. A napos délkeleti irányban lejtős domboldalon épül a Madárterasz Lakópark, melyet családi házas villanegyed övez. A lakópark harmonikusan illeszkedik a tájba, miközben maradéktalanul kihasználja a környék magas színvonalú infrastruktúrájának előnyeit.

Néhány perces autóúttal vagy néhány megállónyi tömegközlekedéssel bármit elérhet az ember, ami a mindennapokhoz fontos lehet. A budaörsi bevásárlóközpontok a Madárhegy Lakóparktól csak néhány kilométerre találhatóak. A lakópark közvetlen közelében megtalálható bölcsőde, óvoda és iskola egyaránt, de itt található az Eleven Center Bevásárlóközpont, sőt a sportos életmód kedvelőit olyan lehetőségek várják, mint fitnesz terem vagy teniszklub.

Autóval:

• Budapest felől a Budaörsi útról
• Győr felől az M1, M7 autópálya bevezető szakaszáról közelítheti meg a Madárhegyet

Tömegközlekedéssel:

Egy járművel (három járattal is) elérhető, mind az M2, mind az M3-as metró!
• A Március 15. tér felől választhatjuk a 8-as és 239-es buszt (metrókapcsolat: M3 Ferencziek tere, M2 Astoria)
• A Móricz Zsigmond körtér felől indulva Madárhegy felé a 40-es vagy 153-as busz közlekedik, valamint a 940-es éjszakai busz
• A Széll Kálmán tér (Moszkva tér) és Déli pályaudvar felől érkezhetünk a 139-es busszal (metrókapcsolat: M2 Déli pályaudvar és Széll Kálmán tér, 4-es 6-os villamos kapcsolat: Széll Kálmán tér)
• A XI. kerület belső részét az Újbuda busz körforgalmi járata köti össze a Madárheggyel

I. SZERKEZETÉPÍTÉS

Alapozás: Alapozási terv szerint. Monolit vasbeton lemezalap.
Pincefalak: Támfalként működő monolit vasbeton.
Földszint hátsó zárófala: Támfalként működő monolit vasbeton.
Homlokzati falak: Monolit vasbeton váz Leier vázkitöltő falazattal, ahol a vasbeton váz nem szükséges teherhordó Leier falazatok, mindenütt az előírásoknak megfelelően méretezett hőszigeteléssel ellátva.
Lakáselválasztó falak: Tömör kerámia, vagy mészhomok hang gátló tégla falazat méretezés szerinti vastagsággal.v Válaszfalak: 10 cm vtg. vázkerámia falazóblokkos, vagy Ytong falak.
Közbenső födém: Alul-felül sík monolit vasbeton lemezfödémek.
Zárófödém: Alul-felül sík monolit vasbeton lemezfödém.
Tetőszerkezet: Belső vízelvezetésű, Pvc lemez-szigetelésű lapos tető. Előtetőkön lécváz és deszkázatra épített korcolt fémlemezfedés. Minden beépítésre kerülő faszerkezet I. oszt. minőségi gomba- és rovarkár elleni vegyszerrel kezelt.

II. ÉPÍTÉSZET

Homlokzati hőszigetelés: EPS hőszigetelés előírás szerint méretezve.
Homlokzati vakolat: Alapvakolat és vékonyvakolat tervezői színválasztás szerint.
Homlokzati és lábazat burkolat: Ragasztott burkolat terv szerint.
Belső vakolás: A téglafelületek vakolatot kapnak, a mennyezetek vakolat nélküli, glettelt kivitelben készülnek.
Belső felületképzés: A falak és a mennyezetek 2 réteg glettelést kapnak. A falfelületek és mennyezetek mindenhol 2 réteg fehér diszperziós festést kapnak.
Melegpadló burkolatok: A szobákban, a nappali helyiségekben úsztatott aljzatra helyezett laminált parketta burkolat, habalátétre helyezve, azonos színű lábazattal, a választott burkolat szerint.
Hidegpadló burkolatok: A lakások konyha, fürdőszoba és WC helyiségei úsztatott padozatra ragasztott, hidegburkolattal készülnek, min. PEI III. kopás állóságú lapból, burkolatváltásoknál fém burkolatváltó profil elhelyezésével, a választott burkolat szerint*. A belső lépcsők burkolata kerámia.
Teraszburkolatok: Terv szerint zöldtető kialakításra van lehetőség
Falburkolatok: A fürdőszoba és WC helyiségekben ragasztott csempeburkolat készül 2.10 m magasságig, a pozitív éleken műanyag élvédővel kiképezve, a választott lapburkolat szerint. A tervben szereplő leendő konyhapult felett 60cm magasságban készül ragasztott csempeburkolat, a választott lapburkolat szerint*. Anyaga: 20X30, VAGY 30X30 ZALAKERÁMIA vagy típusában és minőségében hasonló.
Vízszigetelések: Modifikált bitumenes lemezszigetelés. A használati víz ellen kent vízszigetelés készül a fürdőszobákban a kádak és zuhanytálcák alatt, illetve mellett 180cm magasságban, sarkokon vízszigetelő sarokerősítő szalaggal.
Zárófödém hőszigetelése: Lejtésbe rakott hőszigetelés, 16-26 cm vastagságban.
Födémek hangszigetelése: Lépéshanggátló szigetelés, 3+2 cm vastagságban.
Garázsajtók: Szekcionált fehér színű, acéllemezes, elektromos működtetésű, távirányításos automata garázskapu. A garázsajtó és a behajtó kapu működtetése közös távirányító automatikáról történik.

Autóbehajtó kapu: Építész terv szerinti kétszárnyú nyíló kapu, távirányításos automataműködtetéssel. A garázsajtó és a behajtó kapu működtetése közös távirányító automatikáról történik.
Lakásbejárati ajtók: Acéllemez ajtólap, acéltokkal, több ponton záródó biztonsági zárral, MABISZ minősítéssel.
Belső ajtók: Utólag szerelhető kivitelű laminált ajtók eloxált alumínium kilinccsel, normál zárral, a WC illetve fürdő helyiségnél WC zárral.
Homlokzati nyílászárók: Műanyag fehér, hőhídmentes nyílászárók, eloxált kilinccsel, rendszerhez tartozó vízvetővel
Homlokzati redőnyök: Beépített redőnytokok a redőny beépítése nélkül. Elektromos mozgatáshoz a csövezés kiépítve.
Bádogozás: A bádogos szerkezetek (ereszek, lefolyók, falszegélyek, kéményszegélyek) alumínium lemezből készülnek.
Konyha: A konyhabútor a terven szerepel tájékoztató jelleggel és az elektromos és gépészeti csatlakozások, burkolatok tervezésének alapjaként.
Konyhai gépek: A konyhagépek nem tárgyai a szerződésnek.
Bútor: A lakásokba beépített szekrény bútor nem készül, de a tervezés során a későbbi beépítés lehetőségét figyelembe kell venni.

III. ÉPÜLETVILLAMOSSÁG

Energetikai ellátás: A lakások energiaellátása 3x16A. Az elosztótábla falba süllyesztve.
Riasztórendszer előkészítés: Lakásonkénti riasztórendszer előkészítése, falba süllyesztett védőcsövezéssel. (bejárati ajtó nyitásérzékelőhöz és lakásonként 3 db mozgásérzékelőhöz).
Kaputelefon: Telekbejáratnál és épület bejáratnál kültéri egység, előszobákban beltéri egység telefonnal és kapunyitó funkcióval.
Telefon: Minden lakószobába telefon aljzat kerül. Kábelezés csak lakáson belül készül.
Antenna: Minden lakószobába antenna csatlakozás készül. Lakáson belül RG11u kábelezés készül.
Szerelvények: Dugaszoló aljzatok, csatlakozók és kapcsolók, több színben választható, variálható és sorolható keretekkel ellátott termékcsalád. Típus: Sedna vagy típusában és minőségében hasonló.

Dugaszoló aljzatok:
Konyhákban: kettős csatlakozó a hűtőnek, mosogató alatt csatlakozó aljzat mosogatógépnek, munkapult felett 3×1 csatlakozó, háromfázisú kiállás készül a tűzhely részére, a tűzhely csatlakozás felett szagelszívónak adunk csatlakozást.
Nappali szobákban: 2×1 dugaszoló aljzat antenna mellett + 2×1 dugaszoló aljzat
Szülői, nagy hálókban: 1-es dugaszoló aljzat antenna mellett + 2×1 dugaszoló aljzat, egy-egy dugaszoló aljzat a szoba bejáratnál a világításkapcsoló alatt helyezünk el takarításhoz
Hálókban: 2×1 dugaszoló aljzat helyezünk el.
Fürdőszoba: egy dugaszoló aljzat a tükör mellett, egy dugaszoló aljzat mosógép számára, +1 dugalj törölköző szárító részére.
Háztartási helyiség, kazán: egy csatlakozó aljzat a kazán működtetéséhez. , +1 dugalj a szolár rendszer részére, +1 dugalj melegviz tároló tartály fűtés részére
Terasz: egy-egy védett, külső dugaszoló aljzat teraszokra

Világítás:
Lakáson belül lámpahelyeket készítünk: Az erkélyeken műanyag burás védett lámpatesteket telepítünk. Minden helyiség közepén csillárhely, étkező felett csillárhely, tükör felett, konyhapult felett falikarhely.
Kapcsolók: Előszobákban, közlekedőkben, nagy, szülői hálókban váltókapcsoló, egyébként egysarkú kapcsoló készül. Konyhákban: 1 db kétsarkú kapcsoló,

Fürdőszobákban: 1db kétsarkú kapcsoló – a mennyezeti és fali lámpa kapcsolódik. A falikarra együtt a tükör melletti lámpát is lekapcsoljuk. Sötét fürdők és WC-k utánfutásos ventillátort kapnak világítás kapcsolóról indítva.
Közösségi terek: Folyosók világítás kapcsolása nyomógombbal, időkapcsolóval. A gépkocsi tároló fénycsőarmatúrákat kap, nyomógombbal, időkapcsolóval, vagy mozgásérzékelővel indítva. A gépkocsi kapu elektromos nyitású. A lomtárolókba 1-1 db hajólámpa kerül helyi kapcsolással. Az udvar, és az épületek közösségi fogyasztói külön áramszolgáltatói mérést kapnak.
Villámvédelem: AZ ÉPÜLETRE AZ ELŐÍRÁSOKNAK, OTSZ-NEK MEGFELELŐ VILLÁMVÉDELMI RENDSZER KERÜL KIÉPÍTÉSRE (TÖBB FELFOGÓ CSÚCS, LEVEZETŐK, BETONALAPFÖLDELŐ) TOVÁBBÁ: HANGULATOS KERTVILÁGÍTÁS, LOCSOLÓ AUTOMATIKA

IV. ÉPÜLETGÉPÉSZET

Víz- és csatornaszerelés: A társasházi lakások 1-1db hidegvíz és szennyvíz csatlakozással rendelkeznek, épületenként központi vízmérővel és vízszűrővel. Minden lakásban 1-1db egyedi mellékvízmérő kerül beépítésre a FALBA SÜLLYESZTVE.
Vízvezeték hálózat: Az épületen belüli alap és felszálló vízvezeték anyaga horganyzott acélcső
Lefolyócső hálózat: A vasalt aljzat alá szerelt lefolyó hálózat anyaga PE vezeték. Épületen belül a szennyvíz és az esővíz csővezetékek PE anyagúak, aknában hangszigeteléssel.
Locsolás, kerti csapok: A közös kertrészben és a saját kertrészekhez egy-egy kerti locsoló csatlakozó készül elzáróval és saját mellékvízmérővel.
Szaniter berendezések: A szaniter berendezési tárgyak fehér félporcelán berendezések, mosdó, kézmosó, falra szerelt WC csésze és bidé, a terven jelöltek szerint. A fürdőkádak fehér színű akril kádak, típus szerinti előlappal. Zuhanytálcák fehér színű acrylic kabin nélkül.
Szerelvények: WC öblítő tartályok falba épített víztartályos kétmennyiségű öblítéssel, fedlappal, falba építő kerettel. Típusa: Geberit vagy típusában és minőségében hasonló.

Csaptelepek, kerámiabetétes egykaros, króm színben. Típusa: Bavaria vagy típusában és minőségében hasonló. Az építész terv szerinti fürdőszobában a mosógép részére kialakításra kerül 1db kiállás hideg vizes és lefolyó csatlakozással. A konyhákban a mosogató berendezés részére hideg vizes csaptelep kiállás és lefolyó csatlakozási lehetőség készül.
Gázszerelés: A lakások önálló gázcsatlakozással és mérőórával rendelkeznek a cirkó rendszerű meleg víz és fűtési berendezés üzemeltetésére.
Fűtésszerelés: A fűtés lakásonként a terven jelölt helyen elhelyezett Buderus vagy hasonló minőségű kondenzációs falikazánnal biztosított. A lakások melegviz ellátása tárolóval, kazánnal közös rendszerben. A FŰTÉS lakásokban a padlóban vezetett, védőcsővel ellátott műanyag csöves rendszer kerül kialakításra. A hő leadók a fürdőszobákban törülköző szárítós radiátorok, a szobákban VOGEL&NOOT típusú, vagy azzal azonos értékű lapradiátorok. A radiátorokra a nappali szobában lévők kivételével termosztátos radiátor szelep valamint a nappali szobában a fűtést irányító szoba termosztát kerül elhelyezésre.

Füstgázelvezetés: Zárt égésű turbós kazánokhoz csatlakoztatható levegő-füstgáz kéményrendszer lakásonként egyedileg.
Hűtés: A lakások nappali helységében a légkondicionálásához az előkészítés megtörténik. Kiépül az elektromos csatlakozó és a kondenzvíz elvezető, valamint a beltéri és kültéri egység közötti vezeték. Figyelembe vett Típus: LG split klíma vagy típusában és minőségében hasonló. Szellőzés szerelés: A belső terű helyiségeknél (WC, fürdőszoba) késleltetett kapcsolású ventilátor biztosítja közös légcsatornán keresztül a tetőn át a szellőzést. A konyhákban csatlakozási lehetőség készül szagelszívó berendezés részére.

* A választási lehetőség az épület szerkezet-kész készültségi állapotáig lehetséges!
A megjelölt anyagok, gyártmányok és típusok hasonló minőségű, rendeltetésű anyagokkal helyettesíthetőek, azonban a tervtől való mindennemű eltérés csak a beruházó és tervező hozzájárulásával történhet. Az eladó fenntartja jogait, hogy bármikor szabadon megváltoztathassa a fentiekben leírt műszaki tartalmat egyenlő, vagy jobb minőségű komponensek alkalmazásával.

MÓDOSÍTÁSOK

A Vevőknek térítés ellenében lehetőségük van a saját tulajdonrészük kialakítását érintő változtatásra az Eladó döntésétől függően, amely:
• nem érintheti az épület külső megjelenését, és szerkezeti rendszerét;
• nem jelent minőségi visszalépést sem a közös, sem az önálló tulajdoni illetőségek műszaki paraméterei és megjelenése szempontjából;
• nem jelent hátrányt sem a leendő tulajdonostársnak, sem harmadik személy részére;
• nem érintik a projekt megvalósításának időütemtervét, és az azzal kapcsolatos szerződéseket, megállapodásokat és jogokat;
• bármely változtatás végrehajtása csak Eladó hozzájárulásával és a többletköltség befizetése után történhet.

A módosítások feltételei:
Módosítási lehetőség a vevő részéről kizárólag az épület szerkezet kész állapotának eléréséig lehetséges. Ettől eltérni csak az eladó írásos engedélyével lehet. A módosítások időbeni megrendelése, valamint pénzügyi rendezése a Project Manager illetve a Generál Kivitelező által meghatározott határidőn belül. Konzultáció a Project Managerrel, valamint a konzultáns tervezőkkel lehetséges. Első alkalommal díjmentes a konzultáció, a második alkalomtól a konzultációs díj 30 000 Ft+ÁFA/óra, mely fizetendő esetenként, a konzultáció alkalmával. Amennyiben a felek megegyeznek, a Project Manager illetve a Generál Kivitelező elkészíti a módosított alaprajzot és intézkedik az árajánlat elkészítéséről, mely tartalmazza a tervezés és kivitelezés díját, valamint intézkedik az árajánlat mielőbbi eljuttatásához a vevő részére. A Vevő végső jóváhagyása és a megegyezett költségek kifizetése után a Project Manager illetve a Generál Kivitelező felelős a módosítások pontos végrehajtásáért.

Elhelyezkedés

Budapest, Bakfű utca 11.

KapcsolatÜzenet küldése

Sikeres levélküldés.